Terveellisempää synttärikakkua

Aiemmassa postauksessani lupasin palata tähän "terveelliseen" herkkuun.
Nappasin salilta mukaani tässä viikolla FAST Sports Nutritionin julkaiseman vihkosen, jossa on reseptejä proteiinileivonnaisiin.

Kokeilin kyseisestä vihkosesta kerroskakku-reseptiä, josta tuli tämän näköinen kakku.


Ja kakun ohje tässä:

Kakkupohjaa 4 kpl (kaksi pellillistä)

Kananmuna   4 kpl
Sokeri           1,5 dl
Gluteeniton jauhoseos 1 dl
FAST Cook-Bake-Cake (suklaa) 0,5 dl
Perunajauho          0,5 dl
Kaakaojauhe     4 rkl    (itse käytin Cocovi kaakaojauhetta)
Leivinjauhe       1,5 tl

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi toisessa kulhossa.
Kääntele vaahtoon kuivat aineet siivilän läpi. Sekoita varovasti, pyrkien pitämään taikinassa mahdollisimman paljon ilmaa.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (kahdelle), paista 200 asteessa 6-8 minuuttia.
Tarvitset neljää pyöreää kakkupohjaa varten kaksi pellillistä pohjaa.
Kumoa vielä hieman lämmin kakkupohja kypsennyksen jälkeen toiselle leivinpaperille jolle on siroteltu sokeria. Irroita kypsennyksen aikana käytetty leivinpaperi varovasti.
Ota levyistä neljä kakkupohjakerrosta käyttäen muottina pyöreää irtopohjaista kakkuvuokaa. Osan kerroksista voi koota myös osista.

Valmista täytteet maun mukaan kerrosten väliin. Tässä kakussa yhdistettiin Puddingia ja raikkaita marjaisia ja hedelmäisiä makuja. Halutessasi voit korostaa elintarvikevärillä kerrosten sävyjä.

Kakku kannataa koota irtopohjavuoan sisällä, jolloin täytteenkin saa reunoihin asti, eikä kakusta tule vinoa.
Kostutukseen käytin appelsiinimehua ja osaan laimennettua sokeroimatonta mustaherukkamehua.

Täyte 1:
Rasvaton rahka      1 prk (250g)
Tuorejuusto Philadelphia 5%  (200 g)
FAST Pudding (mansikka-valkosuklaa)  1,3 dl (50g)
Vadelmia    50 g
Steviaa (maun mukaan)

Täyte 2:
Rasvaton rahka      1 prk (250g)
Tuorejuusto Philadelphia 5%  (200g)
FAST Pudding (mansikka-valkosuklaa)  1,3 dl  (50g)
Mansikka      50g 
Steviaa (maun mukaan)

Täyte 3:
Rasvaton rahka      1 prk (250g)
Tuorejuusto Philadelphia 5%  (200g)
FAST Pudding (valkosuklaa)  1,3 dl  (50g)
Raastettu appelsiininkuori   1 kpl
Appelsiini Fun Light      2 rkl
Appelsiinimehu         0,5 dl
Steviaa (maun mukaan)

Itse jätin viimeisestä täytteestä tuon Fun Lightin pois ja laitoin hieman enemmän appelsiinista puristettua mehua ja sitruunankuorta myös. 
Steviaa en laittanut ollekaan, enkä muutakaan sokeria täytteeseen lisäksi.
Puddingista sai khan tarpeeksi makeutta, kuten myös marjoista.
Kakkupohjien leivonnassa käytin Intiaanisokeria tavallisen sokerin tilalla.

Ohjeen mukaan tehdyssä kakussa on 
1 palassa 
Hiilihydraatteja 22 g
Rasvaa 7 g
Proteiinia 27 g
kcal   262

Koko kakussa (12 palaa)
Hiilareita 263 g
Rasvaa   82 g
Proteiinia   326 g
kcal   3139


Kakku oli kieltämättä hyvää, kelpasi jopa lapsillekin :)


Kannattaa kokeilla tätä herkkua muidenkin!


Ja koirallakin oli synttärit viikolla, täytti kokonaiset 2 vuotta. Karvaturrin kakku koostui maksalaatikosta HK Sinisellä koristeltuna:


 Mukavia keväisiä herkutteluhetkiä!

Kommentit

  1. Hei! Ajattelin kokeilla tätä kakkua viikonloppuna :) Mietin,että onko nuo pohjan ainekset/1 pellillinen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!
      Pohjan ainekset oli kahteen pellilliseen, mutta pohjista tuli aika ohuet. Yhtä hyvin voisi varmaan tehdä tuplasetin kahdelle pellilliselle niin tulee muhkeampi pohja. :) Ja jos tekee kakusta suorakaiteen muotoisen niin ei ole niin sotkuista kuin jos alkaa leikkaamaan vuokaan sopivaksi.
      Kiva kun löysit blogiini!

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit