Herkullista raakaruokaa


Sitruunainen raakakakku

Tein perjantaina illalla kuopuksen avustuksella raakaleivonnaisen. Löydettiin Ylen sivuilta Strömsö-ohjelmassa tehdyn Sitruunajuustokakun suklaapohjalla. Kyseessä on siis raakakakku ja siinä ei ole juustoa missään muodossa vaikka nimi niin sanookin. 



Kakku laitettiin yöksi pakastimeen jähmettymään. Ja eilen iltapäivästä maistettiinkin kakkua. Hyvää oli! Todella raikkaan makuista eikä yhtään liian makeaa. Koko porukka kakusta tykkäsi, jopa kuopus. 

Tässä vielä kakun teko-ohjeet kaikille ketkä haluavat kokeilla "leipoa" raakakakun.

Pohja:
2 dl  parapähkinöitä
9     kivetöntä taatelia
ripaus Himalajan suolaa (itse käytin ruususuolaa)
1 tl   vaniljajauhetta
1 dl  kookoshiutaleita
1 rkl kookosöljyä
2 rkl raakakaakaojauhetta
1 rkl agaavesiirappia

Täyte:
3 dl    cashewpähkinöitä
175 g kesäkupitsaa
1 dl    kookosöljyä
1 dl    agaavesiirappia
1 ison sitruunan hienoksi raastettu kuori ja mehu
(1 dl  kookosvettä tai vettä)

Liota parapähkinöitä ja cashewpähkinöitä muutama tunti. Liota taateleita hetki, jotta ne pehmenevät, tai käytä medjool-taateleita. Laita parapähkinät, suola ja vaniljajauhe monitoimikoneeseen ja hienonna ne. Lisää joukkoon loput pohjaan tulevat ainekset ja käytä konetta hetki. Painele massa irtopohjavuoan pohjalle.

Kuori ja pilko kesäkurpitsat. Ota kookosöljy huoneenlämpöön jo ajoissa, jotta se alkaa sulaa, tai sulata se vesihauteessa varovasti. Sulatettuna se jakautuu tasaisesti seokseen. Soseuta cashewpähkinät, kesäkurpitsapalat, kookosöljy, agaavesiirappi, sitruunan mehu ja kuoriraasteesta puolet tehosekoittimessa. Seos soseutuu helpommin jos lisäät joukkoon kookosvettä tai vettä. Levitä seos vuokaan. Anna kakun seistä pakastimessa 5-6 tuntia tai yön yli. Ota se esille noin tunti ennen tarjoilua. Koristele lopulla sitruunan kuoriraasteella.

Hyvää oli! 


Ei muuta kuin kokeilemaan tätäkin raakareseptiä!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Fatbike eli läskipyörä on varma valinta maastoon kuin maastoon

Tärkeimmät saliliikkeet juoksijalle

Viikon treeninä vauhdikas puolimaraton