perjantai 15. elokuuta 2014

Sellaisen sopan sitten keitin

Selailin tuossa pari iltaa sitten Paleokeittiö.fi kotisivuja etsiskellen jotain hyvää kokattavaa. Ja löytyihän sieltä vaikka mitä! Tällä kertaa päätin keittää kalakeittoa, koska kala on aina hyvää :)
Keitosta tulikin niin hyvää, että on pakko jakaa tuo resepti myös teille.

Resepti löytyy myös paleokeittio.fi sivustolta.



Keitto sisältää aika paljon raaka-aineita, mutta ei hätää, sen tekeminen ei kovinkaan kauan vienyt aikaa. Itse pilkoin ainekset etukäteen, koska meillä oli tänään myös siivouspäivä. Kaupassa käytiin salitreenin jälkeen ja kun päästiin kotiin niin mies vei karvakorvan lenkille ja mä jäin pilkkomaan kasviksia. Sitten heitin ne kannellisessa kulhossa jääkaappiin odottamaan.

Tässä sitten resepti:

Punainen lohi-katkarapukeitto
4 isohkoa annosta (meille juuri sopivia annoksia)

  • 1 isohko fenkoli
  • 4 pienehköä porkkanaa (tai 2 isoa)
  • 2 varsisellerin vartta
  • ½ purjosipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl CocoVin kookosöljyä
  • 2 tl kurkumaa
  • ½ tl chilijauhetta (itse laitoin 1 tl)
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl raakahunajaa
  • 1 l kalalientä 
  • timjamia
  • 400 g lohifileetä
  • ½ rs kirsikkatomaatteja
  • 3 dl katkarapuja
  • tukko tuoretta, silputtua tilliä
  • ½ limen mehu
  • maun mukaan rouhittua mustapippuria
  1. Halkaise fenkoli, poista paksu kanta ja huuhtele fenkolit vedellä. Leikkaa fenkoli puoliksi ja edelleen suikaleiksi. Kuori ja viipaloi tai suikaloi porkkanat. Huuhtele varsiselleri ja leikkaa viipaleiksi. Halkaise purjosipuli, huuhtele vedellä huolellisesti lehtien sisältä ja suikaloi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna voi ja kookosöljy kattilassa. Lisää kaikki kasvikset ja kuullota 5 minuuttia.
  3. Lisää kurkuma, chilijauhe, tomaattipyree ja hunaja. Jatka kuullottamista vielä miedolla lämmöllä pari minuuttia.
  4. Lisää kalaliemi ja timjami. Kiehauta ja keitä noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset tuntuvat kypsiltä, mutta ovat vielä napakoita.
  5. Kuutioi ruodoton ja nahaton lohifilee paloiksi. Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit. Lisää keiton joukkoon lohipalat, tomaatit ja katkaravut. Mausta limetin mehulla sekä mustapippurilla. Ripottele päälle hienonnettua tilliä. Nosta kattila levyltä, peitä kannella ja anna hautua 5 minuuttia.
Kopioin reseptin suoraan tuolta Paleokeittiö.fi sivustolta.
Ohjeessa mainittiin, että keitto tulisi tarjoilla luomumajoneesin kera, mutta itse en laittanut majoneesia enkä myöskään smetanaa tai muuta sellaista lisuketta. Ihan vaan soppana tarjoilin.

Oli muuten niin hyvää, että meinasin ottaa toisenkin annoksen, mutta sitten ei olisi huomisillaksi mitään syötävää :D

Aamulla lähdemmekin Tammisaareen katsomaan, kun esikoisella on Dragsvikin varuskunnassa sotilasvalan aika. Niin ne pikkuiset kasvaa :)

Mukavaa viikonloppua ja herkullisia ruokailuja paleoruoan parissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti