maanantai 6. helmikuuta 2017

Italialainen parsakaalikeitto

Rapatessa roiskuu. Tekevälle sattuu ja mitä näitä nyt on.

Tein meille sunnuntaina illalla parsakaali-pinaattikeittoa, koska Maku-lehden ohje vaikutti hyvältä. Siinä sitten katsoin ainekset, mitä keittoon tarvitaan ja aloin kokkailemaan. Keitin kärsivällisesti ainekset pehmeiksi ja annoin niiden jäähtyä hetken ennen kuin kaadoin ne blenderiin. Pidin käden kannen päällä, kun käynnistin laitteen. Mutta silti.. Kansi nousi toisesta reunasta ylös pari senttiä ja vihreää sosetta lensi pitkin keittiötä. Sitä oli työtasolla, liedellä, liesituulettimessa, seinällä, kaikissa purkeissa ja purnukoissa joita lähellä oli. Ja lensi sitä jopa alakertaankin. Nyt varmaan moni miettii, että miten on mahdollista. No. Meillä on keittiössä lieden takana olevaan seinään tehty aukko koko seinän leveydeltä, josta näkee suoraan olohuoneen puolelle. Ei siinä mitään vielä, mutta kun tuossa keittiön ja olohuoneen välissä on myös porraskuilu joka on tietysti avoin alakertaan saakka. Sitä keittoa sitten löytyi myös portaista ja alakerran lattialtakin :D
Onneksi kuitenkin suurin osa keitosta jäi vielä blenderiin ja saatiin syötyä. Ja kyllä se oli hyvää! Maku-lehdessä on usein ollut hyviä kasvisruokaohjeita ja niitä tulee aina välillä testailtua ja mielelläni jaan ne myös eteenpäin. Tässä siis tämän keiton ohje :)

Parsakaali-pinaattikeitto


1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
600 g parsakaalia
1 rkl oliiviöljyä
1 l kasvislientä
1 ps (80g) babypinaattia
150 g Mascarponea tai maustamatonta tuorejuustoa
1/2-1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Kuori ja pilko sipuli sekä valkosipuli. Huuhdo parsakaalit ja irroita kukinnot. Leikkaa osa varsista viipaleiksi käytettäväksi keittoon.
Kuullota sipulit öljyssä, lisää parsakaalit ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 15 minuuttia. Ota pois liedeltä, anna jäähtyä hetki ja lisää pinaatti. Soseuta sileäksi ja kumoa takaisin kattilaan.
Kuumenna keitto uudestaan ja lisää juusto. Kiehauta, mausta suolalla ja pippurilla.

Ja malta antaa keiton jäähtyä hyvin ennen blenderiin kaatoa ja sen käynnistämistä, ettei käy kuten allekirjoittaneelle :D


Bon appetit!

Made this delicious broccoli and spinach soup on Sunday. Had also a little accident in my kitchen with my blender. This soup was too warm and the lid of my blender was lifted up and I had this delicious food all over my kitchen :D

All You need for this soup is 1 onion, 2-3 garlic cloves, 600 g broccoli, 1 tbspoon olive oil, 1 l vegetable broth, 80g baby spinach, 150 g mascarpone cheese, 1/2-1 teaspoon salt, 1/2 teaspoon black pepper. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti