Raparperista on moneksi

Taas on se aika vuodesta, kun kotimaiset mansikat alkavat olemaan kypsiä. Mutta löytyy paljon muitakin marjoja ja vihanneksia joita kannattaa hyödyntää.
Eilen törmäsin Facebookissa kysymykseen, mitä tehdä raparperista, kun on jo tehty mehua ja piirakkaa. Samaa olen itse miettinyt parina vuonna aiemmin ja etsinyt netistä uusia reseptejä testattavaksi. Kaivoin nuo postaukset esille ja linkkasin kaverille.

Ajattelin, että koska tämä on taas ajankohtainen satokausituote, linkkaan nuo postaukset myös tänne jotta muutki voivat hyödyntää ohjeita ja pääsevät herkuttelemaan :)

Ensin tuli vastaan vuosi sitten tekemäni Mansikka-Raparperisorbetti. Herkullista sellaisenaan, mutta myös vaikka uunissa paistettujen nektariinien kanssa.

Mansikka-raparperisorbetti


Toinen suosikki, oikeastaan jo monen vuoden takaa on Raparperi-kookospiirakka. Tätä on tullut leivottua jo, kun lapset olivat pieniä ja sitä on varioitu mustikan ja mansikan kanssa.

Raparperi-kookospiirakka


Yllättävän helppotekoinen ja todella herkullinen vaikka paahtoleivän kanssa on lemon curdista vaikutteita saanut raparperi curd eli raparperitahna.

Raparperi curd


Miten teillä, onko jotain suosikkireseptejä tästä kesän herkusta?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Fatbike eli läskipyörä on varma valinta maastoon kuin maastoon

Tärkeimmät saliliikkeet juoksijalle

Viikon treeninä vauhdikas puolimaraton