Testissä Fatbike X-Treme Iron 4

Sain testiin X-Treme Iron 4 Fatbike -pyörän verkkokauppa e-villeltä.

Kun pyörä saapui hieman mietitytti itseäni miten kasaus sujuu itseltäni ja miten monessa osassa mahtaa olla. Huoli ja murhe oli aikalailla turha sillä pyörän kasaamiseen taisi mennä kaikkiaan noin puoli tuntia. Ei ollut paketissa siis liian pienissä osissa vaan oli helppo ja nopea laittaa kasaan ja lähteä baanalle testaamaan pyörää.

Olen tottunut pyöräilemaan lukoilla ja kyseisessä pyörässä ei ollut lukkopolkimia vaan normaalit polkimet, toki ne oli piikeillä vahvistetut alumiiniset polkimet.
Polkimiin sai hyvän pidon ja tuntuman sekä pystyi siirtämään voiman reisistä voimansiirtoon.
Voisin jopa harkita polkimia omaan pyörään, ainakin talvella tuo lisää turvallisuutta tuollaiset polkimet kun ei ole jalat lukoissa kiinni.

Muutenkin pyörästä jäi hyvä tuntuma, maastossahan tuosta saa parhaiten irti mutta on tuo myös oiva asfaltillakin. Ehkä hieman kannattaa renkaiden paineita muutella asfaltin ja maaston välillä, mutta ei sitäkään niin paljoa koska edessä oli säädettävä lukittava hydraulinen etujousi.

Hieman itseäni häiritsi pyörän paino , varsinkin kun sen nostin kasattuna pystyyn ja nostin varastoon hetkeksi ennen testilenkkiä.
Vihdoin kun lenkille lähdin niin tuota painoa ei enää huomannutkaan lainkaan, pyörä oli vakaa ajettava ja taittui hyvin niin haasteellisessa maastossa kuin helpollakin baanalla.

Loppu yhteenvetona voidaan todeta että oli positiivinen kokemus. Tähän hintaan tuota on helppo suositella, oiva pyörä jos olet ajatellut hankkia läskipyörän mutta et halua sijoittaa siihen liikoja.  Tällä Fatbikella pääset pienellä budjetilla mainiosti lajiin kiinni ja taittuu tuola niin työmatkat kuin metsän puolella kovempikin meno.

Tekniset tiedot:


4” renkaat CHAOYANG
26" vanteet
21 vaihdetta, SHIMANO Tourney TZ

Vaihdevivut: Shimano V-BRAKE
Etuvaihtaja: Shimano Tourney FD-TX50
Takavaihtaja: Shimano Tourney RD-TZ50
Kammet: Metalli
Etu- ja takakäsijarru (levyjarrut)

Edessä 160mm
Takana 160mm
Etuhaarukka: Alumiini&teräs
Polkimet: MPEDO - alumiini

10 piikkiä
Ketjut: SHIMANO HG53
Pehmeä satula kantokahvalla
Säädettävä satulaputki n. 23cm
Säädettävät & lukittavat etujouset
Tangon leveys: 64cm

Irrotettavat ajosarvet
Rungon materiaali: Terässeos & Alumiini
Paino: 22kg

Seuraa myös
⇩⇩⇩⇩
IG
Facebook


Kommentit

  1. Tuon satulatolpan olisi voinut toki laittaa oikeinpäin. Kovin on lelunnäköinen laite kyseessä, varmaan saa jonkinlaisen kokemuksen läskipyörästä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit