Kaikki kiva loppuu aikanaan

Kesäloma siis on lopuillaan, tältä erää. Syyskuussa olisi loppupuolella vielä yksi viikko säästössä. 
Nyt onkin saanut kirjoiteltua tännekin aika usein, kun muu perhe on jo töissä, koulussa ja armeijan harmaissakin (vihreitä ne kyllä nykyään on) on yksi lapsosista. On tullut tehtyä jos jonkinlaista sapuskaa ja niistäkin reseptiä ja vinkkiä jakanut. Yritän jatkaa samaa rataa vaikka työtkin alkaa, ja jos nyt en ihan päivittäin ehdi niin ainakin pari-kolme kertaa viikossa olisi tavoitteena kirjoitella. Kivasti on muuten viime aikoina lukijoita käynyt blogin puolella. Kiitos siitä teille kaikille!

Tällä viikolla on tullut treenattua sekä salilla, Vauhtisammakon Bootcampilla, Raision metsissä mäkiä juosten ja eilen myös Paavo Nurmi Stadionilla juoksutekniikkaa kaarteessa ja 200 m veto. Jalat on ainakin saaneet hyvin treeniä. Äsken oli ihan pakko tehdä vielä tuo Bootcampin kotitreeni ja sen jälkeen vielä kehonhuollot foam rollerilla. Ja vielä kun olin jättänyt mun normaalin torstaisiivouksen tälle päivälle, piti sekin tehdä ja nyt on aika syödä vähän lounasta ja juoda kuppi kahvia :)










Olen nyt viimeisen viikon aikana jakanut täällä tekemieni ruokien reseptejä, enkä tänäänkään jätä niitä pois. 
Eilen tuli tehtyä jotain meidän perheelle ihan uutta, nimittäin banaanikanaa. Se jakoi mielipiteitä hieman.. Itse en sitä omalle suosikkilistalle nosta, mutta muille kelpasi ihan hyvin, vaikka ei se kuulemma miehenkään suosikiksi päässyt.

Siihen laitoin siis maustamattomia kanafileitä, sipulia, kurkumaa, chilijauhetta, mustapippuria, suolaa, banaania, kookosmaitoa, sitruunamehua ja cashewpähkinää. Paistoin sipulin ja kanapalat kookosöljyssä ja ripottelin mausteet jo alkuvaiheessa mukaan. Muusasin banaanin ja kaadoin sen päälle kookosmaidon ja sitruunamehun ja sekoitin koko setin ja kaadoin kanapalojen päälle. Cashewpähkinät paahdoin kuivalla pannulla ja annoin jäähtyä hetken ennen tarjoilua. Lisäksi keitin riisiä kanan kaveriksi.



Aika helppoa siis tämäkin, ja nopea tehdä!

Tänään aamu alkoi kaurapuurolla (pieni annos), johon sekoitin kookosöljyä, intiaanisokeria, macajauhetta ja nektariinia. Kylkeen vielä kuppi kahvia ja jälkkäriksi vielä hedelmäsmoothie, johon sekoitin chlorellaa.
Aamupalasta ei valitettavasti tänään ole kuvia, koska joku unohti nälissään kuvata annokset..

Tein jo heti aamupäivästä tämän ja huomisen ruuat valmiiksi. Lapsille olin luvannut tehdä lasagnea viikonlopuksi ja sitä sitten piti myös tehdä. Siitä riittää onneksi täksi illaksi ja huomiseksikin. 
Mulle ja miehelle tein kevennetyn version eli moussaka-tyylisen laatikon. Meidän ruokaan ei tullut lasagnelevyjä eikä maitoa, mutta jauhelihaa laitoin.








Tässä sen ohje:

400 g jauhelihaa
2 sipulia
tomaattimurskaa
valkosipulia
n 2 dl vettä 
suolaa
timjamia
mustapippuria
chilijauhetta
1 munakoiso
1/2 kesäkurpitsa
100 g pinaattia
oliiviöljyä 
juustoraastetta

Paistoin mausteet voissa sipulin kanssa, lisäsin jauhelihan ja paistoin kunnes liha oli kypsää. Kaadoin päälle tomaattimurskan ja vettä. Suolan lisäsin vasta tässä vaiheessa, koska sitä ei ole kovinkaan hyvä paistaa pannulla muiden mausteiden kanssa. 
Paistoin munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleet oliiviöljyssä. Kasasin uunivuokaan ensin jauheliha-tomaattisekoitusta, päälle munakoisoa, kesäkurpitsaa ja pinaattia. Vähän juustoa ja uusi kerros jauhelihaa ja kasviksia. Vimeisenä kerroksena oli jauheliha-tomaattisekoitusta ja juustoa.
Uunissa noin 200 astetta ja 15-20 minuuttia.

Hyvää oli taas! :)

Tästä on hyvä pikkuhiljaa rauhoittua ja odotella loppuporukkaa kotiin.
Illalla olisi pikkuisen viihteelle siirtymistä ystävien kanssa, mutta koska tällä hetkellä on menossa aikamoinen treenijakso ja neljän viikon päästä olisi puolimaratoni taas edessä, menee tämä ilta ihan vesilinjalla.

Ei muuta kuin ihanaa viikonloppua kaikille! 
Syökää hyvin ja rentoutukaa!


Kommentit

  1. Mä oon syönyt banaanikanaa niin ettei sitä banskua muussata vaan se on siellä lohkoina, silloin se ainakin oli aikas ok makuista. Ja siitä muuten puuttui tuo kookosmaito eli oli tehty kirkkaaseen chili-soija-tyyppiseen liemeen. Vinkiksi siis jos joskus saat päähäsi moista erikoisuutta kokeilla uudestaan :)
    Pitäis itsekin tehdä. Mulla monesti vaan nuo osa ruuista jää toteuttamatta kun tiedän jo etukäteen ettei mies niistä niin tule välittämään. Syö se ne kyllä kiltisti, mutta ikävä on tehdä ruokaa jos se toisen mielestä on oikeasti pahaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkistä! Pitänee kokeilla myös tuolla reseptillä jos olisi parempaa. Mulla yleensäkään ei mene hedelmät lämmitettynä muuten kuin ananas. Mutta kaikkea pitää maistaa muutaman kerran ennen kuin voi sanoa tykkääkö vai ei :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Fatbike eli läskipyörä on varma valinta maastoon kuin maastoon

Tärkeimmät saliliikkeet juoksijalle

Viikon treeninä vauhdikas puolimaraton