Kookos-limekanaa ja tomaatti-pinaattisekoitus

Taas tuli tehtyä eilen illalla päivälliseksi terveellistä paleoruokaa.
Turhat hiilarit jää pois aika helposti, mutta välillä tuntuu siltä kuin jäisi vähän nälkä vielä. Mutta eihän se olekaan tarkoitus ahtaa mahaa täyteen, vaan juuri sen verran mikä on tarpeen. Ja aterioita tulee kuitenkin syödä tarpeeksi usein eikä kaksi kertaa vuorokaudessa. 





Eilinen ruoka oli helppo ja nopea tehdä salitreenin jälkeenkin.
Tässä taas reseptiä kehiin:

Kookos-limekana

4 kpl kanan rintafileitä maustamattomia
puolikas sipuli
kookosöljyä paistamiseen
kurkumaa ja chilijauhetta
kookoskermaa
limen mehua
hunajaa
suolaa

Suikaloin nuo kanafileet sopiviksi paloiksi ensin. Kuullotin sipulin kookosöljyssä ja ripottelin mausteet sipulin päälle jo tuossa vaiheessa. Mun mielestä, kun maut tulee paremmin esille, kun tekee noin päin.
Seuraavaksi heitin kanapalat pannulle ruskistumaan sipulin kaveriksi. Kun kanapalat oli tarpeeksi kypsyneet, kaadoin päälle kookoskerman, puristin limemehun ja lisäsin vähän hunajaa ja suolaa. Annoin kanan kypsyä vielä hetken aikaa miedolla lämmöllä ja kookoskermakin kiehui kasaan ihan hyvin. Jos kastike jää liian löysäksi voi sitä varmaankin suurustaa maissijauhoilla.

Samalla kun tuo kana kypsyi hiljalleen miedolla lämmöllä, tein tomaatti-pinaattisekoituksen.

Sen tein näin:

150 grammaa pinaattia
rasiallinen kirsikkatomaattia
punainen paprika
valkosipulia 3 kynttä
1 sipuli
kookosöljyä
balsamiviinietikkaa
suolaa ja mustapippuria
basilikaa
oliiviöljyä

Lämmitin kookosöljyn isohkossa kasarissa ja lisäsin joukkoon paloitellut valkosipulinkynnet ja sipulin. Kuullotin niitä hetken jonka jälkeen heitin sekaan paloitellun paprikan. Annoin pehmetä vähän aikaa ja seuraavaksi kasariin pääsi huuhdellut pinaatit. Pinaatteja kannattaa käännellä jonkin verran lämmityksen aikana. Viimeisenä sekaan meni kirsikkatomaatin puolikkaat ja kun nekin oli pehmenneet pikkuisen, maustoin balsamiviinietikalla, suolalla ja pippurilla. 
Basilikaa mulla ei sattunut olemaan tuoreena, joten kuivattu sai kelvata.
Otin sekoituksen pois levyltä ja annoin levätä noin minuutin, jonka jälkeen kaadoin päälle vielä oliiviöljyä. Oikeastaan oliiviöljyä meni aika vähän. 

Sitten vaan lautaselle ja syömään :)

Yllä olevasta ohjeesta tein kahden hengen annokset ja määrät on aika vaikea sanoa, koska ihan maistelemalla lisäsin mausteet.

Tähänkin sain idean Paleokeittiö.fi sivustolta.


Tänään aamupalaksi tein maukkaan ja raikkaan smoothien, johon sekoitin nektariinia, päärynää, avokadoa ja chia-siemeniä.
Ihan hyvin maha täyttyi siitäkin :)



Päivä käyntiin














Kommentit

  1. Moi!
    Kiva löytää toinenkin urheiluhullu paleotyyppi, itsellä jälkimmäinen tosin vasta ihan alkuteillä. Tää sun ruoka näytti instagrammissa niin hyvältä, että pakko oli tulla kyyläämään reseptiä. Täytyy tehdä kyl joku päivä tätä!
    Noista mausteista, niin mitä itse olen mm. intialaista ruokaa opetellut tekemään, niin siellä ohjeissa aloitetaan aina siitä, että kuumaan öljyyn laitetaan ne mausteet, vasta sitten liha/kasvis/muu juttu. Näin herätellään kuulemma ne mausteet parhaiten toimimaan. Suomessahan monesti tehdään juuri toisinpäin eli maustetaan jo kypsä liha, mikä on ihan hullua jos aattelee tarkemmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa reseptejä kyyläilemään ja muutenkin blogia seuraamaan! Kiva, kun löysit tänne ja tykkäät. Mulla myös tuo paleo on aika alkuteillä, mutta nopeasti sitä näköjään kaikkee kivaa löytää. Ja hyvääkin vielä, milloin viimeksi hyvä on ollut terveellistä?? :D
      Totta tuo mausteiden herättely, tulee maut paljon paremmin esille.

      Toivottavasti viihdyt blogini parissa! Ja kommenttia saa mielellään laittaa :)

      T. Tanja

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Fatbike eli läskipyörä on varma valinta maastoon kuin maastoon

Tärkeimmät saliliikkeet juoksijalle

Viikon treeninä vauhdikas puolimaraton