Syyskukkia ja mausteita

Tällä viikolla on treenit jääneet tosi vähiin orastavan flunssan ja edelleen vaivavan kurkkukivun vuoksi. 
Sängyn pohjalla en kuitenkaan ole maannut, vaan töissä ollut ihan normaalisti ja iltaisinkin käynyt koiran kanssa normaalit kävelyt ja muutenkin tehnyt ihan normaaleja kotitouhuja.
Tai no, tänään nukuin kyllä noin tunnin päikkärit, kun niin hirveesti väsytti ja mieskin komensi päikkäreille, kun ei enää jaksanut kuunnella mun huonoja juttuja :D 


Taas mua kuvataan

Eilen koiran kävelytyksen jälkeen hurautin autolla tuohon parin sadan metrin päähän Pirilän Kukkataloon ja hain vähän syyskukkia pihalle. 
Kesäkukat kuolivat jo kauan sitten siihen kuumuuteen ja kuivuuteen. Ei tarvinnut kuin reilu vuorokausi olla pois kotoa niin jo olivat heittäneet veivinsä. Enkä viitsinyt ostaa uusia, koska epäilin kuumuuden jatkuvan, ja niinhän se jatkuikin.


Pallokrysanteemi



Piristi kyllä ihmeesti meidän etupihaa ja takapihan terassia nuo kukkaset. Syksyyn kuuluu mun mielestä vihreät ja kanervan väriset kasvit. 
Löysinkin halvalla ihania kasveja ja ilta menikin niitä istuttaessa. Unohdin vaan ostaa lisää multaa, joten sitä pitää vielä hakea, jotta saan sekoitettua vähän parempaa multaa vanhan joukkoon.


Havucallunaa ja marjakanervaa



Viikonloppuna meille on tulossa Ruissalojuoksujen jälkeen kaveripariskunta grillailemaan ja iltaa istumaan. On se kyllä paljon kivempi tuossa takapihallakin olla, kun on uusia kivan värisiä kasveja. Vielä pitäisi lyhty ostaa, jotta saa kynttilöitäkin sinne. 

Eilen illalla tein myös lisää Dukkah-mausteseosta, koska ajattelin leipoa lauantaiksi myös Foccacciaa. Viime talven Australian reissulla serkkuni tarjosi meille noita molempia. Foccaccia-leivästä leikattiin suupalan kokoisia paloja ja pala kastettiin ensin oliiviöljyyn ja sen jälkeen Dukkahiin. Ja nam! Tosi hyvää naposteltavaa viinilasillisen kanssa alkuruoaksi vaikka. 

Dukkah on tosi helppo tehdä itse ja aikaakaan ei mene kauan. 
Tässä siihen reseptiä:

1,5 dl manteleita
1,5 dl hasselpähkinää
1,5 rkl korianterinsiemeniä
1,5 dl seesaminsiemeniä
1 rkl sokeria
2 tl juustokuminaa
2 tl suolaa

Paahda mantelit, pähkinät ja korianterinsiemenet pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä ja tuoksuvat.
Kaada seos heti monitoimikoneen kulhoon tai mortteliin ja rouhi karkeaksi rouheeksi. 
Mittaa pannuun seesaminsiemenet ja paahda niitä sekoitellen kunnes kuulet muutaman poksahduksen.
Yhdistä seesaminsiemenet, sokeri, suola ja juustokumina, kaada pähkinä-mantelirouheeseen. Sekoita huolellisesti , purkita ja anna makujen tasaantua.

Tästä reseptistä tulee todella moneksi kertaa, ellei ihan hirveitä määriä napostele kerralla :)

Ja tuon Foccaccian voi aivan varmasti vaihtaa vaikka johonkin vaaleaan gluteenittomaankin leipään. 

Ei muuta kuin ihania maustetuoksuja syksyiseen kotiin! :)


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Fatbike eli läskipyörä on varma valinta maastoon kuin maastoon

Tärkeimmät saliliikkeet juoksijalle

Viikon treeninä vauhdikas puolimaraton