Lunta tulvillaan on raikas talvisää...

... ei kaappiin makaamaan jää lenkkaritkaan nää.. :)

Aamulla oli aika yllätys katsoa ikkunasta ulos ja huomata, että yön aikana pari päivää poissaolollaan loistanut lumi oli palannut. Ihanan auringonpaisteen kanssa se valaisi pihaa. Mikäs sen parempaa, kun edessä oli viikon kevyttempoinen ja pidempi lenkki. 


Turun tuomiokirkko ja Aurajoki


Aamupalan jälkeen suunnattiin kohti Vauhtisammakon tiloja Galileoa varten. Sen jälkeen olikin hyvä vetää lenkkarit jalkaan ja lähteä juoksemaan auringonpaisteessa pitkin Aurajoen vartta. Tuomiokirkolta juostiin ensin Tuomaansillalle, siitä yli ja satamaa kohti. Förilläkin mentiin yli, koska muuten olisi mennyt uimiseksi. Joen toista puolta sitten kipitettiin Turun linnan suuntaan. Eikä muuten oltu yksin ulkoilemassa. Välillä meinasi mennä ruuhkaksi asti jalkakäytävällä ja jouduttiinkin hyppelemään tien puolelle. 
Oli pakko pysähdellä valokuvaamaan ja Turun linnalla pysähdyttiin hetkeksi, kun mies mittasi verensokerit ja tankkasi vähän. Siellä oli lapsiperheitä pulkkamäessä sunnuntaipäivää viettämässä. Onkin muuten todella hyvä pulkkamäki pienemmille lapsille. Sopiva mäki, pitkä liuku eikä silti vielä lähelläkään tietä. Ja mikäs siinä pulkkaillessa ihanassa aurongonpaisteessa. 
Tankkaustauon jälkeen juostiin takaisin Tuomiokirkolle ja siitä Sirkkalankadulle autoa hakemaan.
Matkaa tuli 10.32 km ja aikaa meni noin 1:20,00 kuvaus- ja Föritaukoineen. Fiilis oli kyllä tuon juoksulenkin jälkeen aivan mahtava!


Onneksi päästiin Förillä yli, niin ei tarvinnut tätä työntää vesille

Turun linna kauniissa talviympäristössä


Aiemmin tällä viikolla ollaan käyty juoksemassa kilometrin vetoja ja salilla aloitettu uutta treeniohjelmaa. 
Lupasin edellisessä postauksessani, että listaan joka viikon lopulla menneen viikon treenit, joten tässä ne nyt sitten on:

Maanantai:
Etukyykky, 5x5
Maastaveto suorinjaloin, 4x6
Askelkyykky käsipainoilla, 3x12
Moukarikääntö levytangolla, 3x15
Voimapyörä, 3x15

Tiistai:
Juoksutreeni, 5x1 km vetoja
keskivauhti 5.33min/km
keskisyke 158 bpm, max 190 bpm
Meni vähän hitaammaksi kuin oli tarkoitus jäisen tienpinnan takia.

Keskiviikko:
Penkkipunnerrus, 5x5
Dipit, 3x8
Leuanveto vastaote, 4x8 (avustettuna kuminauhalla)
Ojentajapunnerrus käsipainoilla, 3x12
Vipunostot sivulle, 3x12
Pohkeet, 3x10
Istumaan nousu, 3x10
"Supermies", 3x10

Torstai:
Lepopäivä

Perjantai:
Boxikyykky, 5x3
Maastaveto, 5x3
Jalkaprässi, 4x15
Vatsarutistus taljassa, 3x12
Selän ojennus rullaamalla, 3x15
(nopeusvoimapäivä)

Lauantai:
Penkkipunnerrus 5x3
Ranskalainen punnerrus käsipainoilla, 3x8
Leuanveto leveällä myötäotteella, 4x6
Kulmasoutu tangolla, 3x8
Vipunostot kulmassa, 3x12
Vatsalihakset kiertoliike 3x20
(nopeusvoimapäivä)

Sunnuntai:
Galileo-lihasharjoittelu, 35 min
Juoksutreeni, 10.32 km
aika noin 1:20,00
keskisyke 143 bpm, max 178 bpm
kulutus 522 kcal

Joka päivä ennen salitreeniä 5 minuutin lämmittely joko soutulaitteella, spinningpyörällä tai harjan varrella. Iltaisin vielä näiden lisäksi 15 minuuttia lihashuoltoa.


Boxikyykyn harjoittelua


Eilen käytiin salin jälkeen Greenzissä syömässä salaatit ja samalla hain itselleni  Body Actionista treenipäiväkirjan. Siihen on kiva saada ylös kaikki päivän treenit ja näkee hyvin edistyksenkin. Varmasti nyt alkaa treenit kulkea :)


Greenzin maittava ja täyttävä kanasalaatti

Nyt alkaa treeneissä tulemaan tulosta!


Vauhtisammakon juoksutreenien kohdalla tein pitkään harkitun päätöksen ja siirryn kevätkaudeksi astetta kevyempään ryhmään. Tämä siksi, että tuo syyskausi meni aivan kokonaan harakoille ja haluan nyt saada ehjän treenikauden ilman liikaa rasitusvammoja. Katson sitten loppukeväästä, jos vaikka kesäksi siirtyisi takaisin omaan ryhmään. 
Hieronnasta ja kotona tehdystä lihashuollosta, sekä joulun ajan treenitauosta on ollut hyötyä. Tämän päivän juoksun jälkeen ei ainakaan vielä (kop, kop) tunnu missään ylimääräistä kipua tms. Pelkästään normaalia väsymystä on havaittavissa :)

Tästä vuoden ensimmäisestä viikosta on hyvä lähteä kohti kesää! Kyllä, on se siellä kohta tulossa. Ensin vaan vähän talvea, mutta päivät pidentyvät jo pikkuhiljaa :)


Mukavaa sunnuntai-iltaa ja ensi viikkoa kaikille!Kommentit

  1. Lenkkimaisemat ainakin kohdillaan, Turku on niin kaunis kaupunki. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain! Turussa kelpaa lenkkeillä ympäri vuoden. Ja helposti saa reilun 10 km lenkin juostua, kun jokivartta pitkin juoksee. Toinen aivan ihana lenkkeilyreitti menee Ruissalossa. Paljon eripituisia lenkkimahdollisuuksia ja aivan ihanat maisemat.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit