Suunto Movescountista liikkumisvinkkejä

Suunto Movescount on urheiluyhteisö, johon voit tallentaa omia harjoituksiasi.
Itselläni Movescount on ollut käytössä jo vuodesta 2014, jolloin aloitin juoksuharrastuksen tosissani. Tuolloin tähtäsin ensimmäiselle puolimaratonille ja sain syntymäpäivälahjaksi vieläkin käytössäni olevan Suunto Ambit2 S Whiten. Nyt jälkeenpäin on ollut hauska mennä ajassa taaksepäin ja huomata, kuinka treenit ovat muuttuneet matkan varrella. Niitä on tullut huomattavasti lisää ja matkat ovat pidentyneet.
Ihan kaikista ensimmäinen tapahtuma omassa Movescountissani on 17.2.2014 juostu 4 km lenkki, johon aikaa meni 29 minuuttia. Se oli yksi niistä monista lähipururadalla juostuista lenkeistä ennen Vauhtisammakon juoksukouluun tutustumista. Huomasin myös, että tuolloin alkuun käytin Suunnon urheilukelloa lähes kaikessa liikkumisessa, kun se nykyään on lähestulkoon vain juoksussa ja pyöräilyssä mukana. Jatkossa on tarkoitus ottaa se taas käyttöön ihan kaikessa liikunnassa.

Mobiiliversion 30 päivän yhteenveto

Ja vielä hieman tarkemmin listattuna


Juoksutekniikkatreenien ja 100m vetojen dataa

Saman treenin reitti, ympyrää mentiin


Tämä Suunnon Movescount on oikeastaan urheilupäiväkirja netissä, johon voi siis tallentaa omia treenejä suoraan urheilukellosta. Treenin jälkeen vain kello kiinni koneeseen ja data siirtyy. Näin siis omassa kellossani. Miehelläni on omassa Suunnon Spartan Ultrassa Bluetooth-yhteys, joten hän saa datan siirtymään huomattavasti helpommin. Itsellänikin on pikkuhiljaa tulossa eteen kellon vaihto uudempaan versioon.
Movescount-tilin voit pitää joko yksityisenä, josta vain sinä näet treenisi tai sitten julkisena, jolloin seuraajasi voivat myös nähdä ne. Alkuun luodaan oma tili, johon halutessaan voi tallentaa omat tiedot, kuten esim. pituuden, painon, leposykkeen, maksimisykkeen ja voit valita valmiiksi lajeja, joita haluat tallentaa. Voit myös kirjoittaa esittelyn itsestäsi muita käyttäjiä varten ja lisätä palveluun valokuvia lenkkien varrelta jos haluat jakaa mahtavaa fiilistäsi tai upeita maisemia.
Oma profiilini on nykyään julkisena ja sieltä voit käydä katsomassa vaikka juoksureittivinkkejä jos liikut Turun seudulla. Satunnaisia juoksuja löytyy myös mm. Forssasta, tarkemmin Suvi-illan puolimaratonin ja 10 km reitit, Helsinki City Runin tämän vuotinen lenkki sekä Tallinnan Maratonilta puolikas parin vuoden takaa ja maratoni viime syksyltä. Tallinnan reitti toki muuttuu täksi vuodeksi, joten sen mukaan ei kannata lähteä kisaa juoksemaan :)

Movescount on hyvä tapa myös seurata omaa kehitystä ja sieltä pääset hakemaan vaikka koko edellisen kuukauden liikutut matkat ja ajat, kulutetut kalorit ja vaikka mitä tietoa. Itse haluan seurata omaa kehitystä ja verrata edelliseen vuoteen sekä kuukausia toisiinsa. Näkee hyvin milloin on oltu sairaana, milloin on treenattu jotain kisatapahtumaa varten ja miten on valmistauduttu viimeisen viikon ajan mihinkin tapahtumaan.

Pyörälenkin data

Ja kesken jääneen matkan reittikartta


Yksi Movescountin ominaisuuksista joita käytän paljon on lämpökartat. Niiden avulla voi suunnitella treenejä ja liikkumista eri muodoissa. Viime aikoina, kun ollaan ihastuttu polkujuoksuun on tullut haettua vinkkejä muiden juoksuista ja katsottu sieltä reittejä.
Avaat vain lämpökartat, haet oikean paikkakunnan, jolta olet lähdössä juoksemaan ja voit ladata reitin omaan Suunto urheilukelloosi. Helppoa, ei tarvitse turhaan lähteä itse etsimään reittejä, kun voit kellosta seurata mihin suuntaan pitää kulkea ja jos reitin alkuperäinen tallentaja ei ole kierrellyt polkuja etsiessään ei sinunkaan tarvitse kierrellä ylimääräisiä.

Lämpökartta, josta näkee myös oman sijaintinsa


Täällä Turun seudulla on paljon polkuja, joita pitkin voi juosta eripituisia lenkkejä. Me ollaan tämän vuoden puolella käyty Kurjenrahkan eri reittejä juoksemassa ja ihan lähimetsistäkin on löytynyt hyviä mäkisiä maastoja. On kaikenlaisia matkoja reilusta 10 kilometristä yli 30 kilometriin.
Lämpökarttaa tutkiessa saa huomata, että meillä on vielä paljon polkuja koluamatta.
Movescountin kartoista löytyy toki muitakin kuin polkujuoksureittejä. Esimerkiksi itselläni on tallennettuna myös Vauhtisammakon treenilenkit, työmatkapyöräilyä, muuta maantiepyöräilyä ja ihan maantiejuoksuakin. Huomasin myös, että triathlonreittejäkin on karttaan tallennettuna.

Suunnon Movescount on myös hyvä apu lomamatkalla liikkuessa. Haet vain oman lomakohteesi kartan, valitset lajin ja tutkit miten muut ovat seudulla liikkuneet. Meidän syyskuun lomareissua varten löysin jo muutamia reittejä, joita voisi lähteä tutkimaan Como-järven seudulla.
Lisäksi Movescountissa voit luoda omia harjoitusohjelmia tai käyttää palvelussa jo valmiina olevia ohjelmia. Sieltä löytyy aloittelijalle oma treeniohjelmansa ja esimerkiksi puolimaratonille tai triathlonille tähtäävälle omansa. Voit hakea tapahtumia sekä samanhenkisiä liikkujia ja luoda oman ryhmän, jonka jäsenet voivat tallentaa omia treenejään ryhmän profiilin alle.

Treenistä voi myös lisätä kuvan halutessaan


Movescount-palvelu on käytettävissä myös mobiilina ja itselläni se onkin ladattuna IPhoneen. Esimerkiksi metsässä juostessa voit tarkistaa, että olet oikealla reitillä, jos olet epävarma etkä ole muistanut tallentaa reittiä urheilukelloosi. Saat sovelluksesta esille kartan, joka näyttää sijaintisi, sekä ympäristön polut ja reitit.

Yhteenvetona vielä Movescountin ominaisuuksia koottuna:

  • oman kehityksen seuraaminen
  • treenien suunnittelu
  • lajikartat
  • ryhmien luominen
  • mobiilisovellus
  • reittivinkit
  • treeniohjelmat
  • viikko-, kuukausi- tai vuosiyhteenveto

Nyt löydät myös Vauhtisammakon Movescountista, täältä. Käy kurkistamassa, miten me Vauhtisammakolla treenataan!
Jatkossa minun treenini Vauhtisammakon Suunto Community lähettiläänä löytyvät oman profiilini lisäksi edellä mainitun linkin kautta.


(Yhteistyössä Suunto ja Vauhtisammakko)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Fatbike eli läskipyörä on varma valinta maastoon kuin maastoon

Tärkeimmät saliliikkeet juoksijalle

Viikon treeninä vauhdikas puolimaraton