Mausteista mysliä aamiaispöytään

Mysliä, hedelmiä, marjoja ja kaurajogurttia. Niitä syön usein viikonloppuisin aamupalana. Viikolla aamiainen koostuu lähes poikkeuksetta kaurapuurosta, kananmunasta ja kahvista, joten viikonloppuna haluan jotain muuta jos en ole lähdössä heti aamulla treenaamaan. Viikolla jogurttia ja mysliä tulee syötyä työpäivän jälkeen välipalana jos olen lähdössä juoksemaan. Muuten syön sen iltapalaksi.
Olen aiemmin jakanut tekemäni myslin ohjeen täällä, mutta nyt kokeilin tehdä uudenlaista hieman mausteisempaa mysliä. Tuota aiemmin mainitsemaani mysliä olen tehnyt keväästä lähtien sitä mukaa kuin vanha setti on loppunut.

Jogurttia, mausteista mysliä, mustikoita ja ananaskirsikoita


Itse tehty mysli on siitä hyvä, että tietää mitä se sisältää ja voi mielensä mukaan muokata raaka-aineita, jos on joku mistä ei välitä.

Tässä vielä tuon mausteisen myslin ohje testattavaksi :)

Kurkuma-hunajamysli

0,5 kupillista hasselpähkinää
0,5 kupillista cashewpähkinää
0,5 kupillista pekaanipähkinää
0,5 kupillista kurpitsansiemeniä
3 rkl teff-jauhoa
1 kupillinen kaurahiutaleita
1 rkl kurkumaa
1 rkl kanelia
1 tl inkivääriä
1/4 kupillinen hunajaa
2 rkl kookosöljyä

Sekoitetaan murskatut pähkinät ja kaikki muut ainekset keskenään, levitetään seos uunipellille leivinpaperin päälle ja paistetaan 175 asteessa 10-15 minuuttia välillä sekoitellen, jottei mysli pääse kärähtämään pinnasta.

Itselläni ei tällä kertaa ollut kurpitsansiemeniä eikä tuota teff-jauhoa, mutta näilläkin pärjättiin ihan hyvin :)

Kommentit

  1. Ihanan kuuloinen resepti! Lähtee kokeilulistalle ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Ihania makuja saa välipalalle tai aamiaiseen.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit