Tammikuun tassuttelut

Vuoden ensimmäinen kuukausi takana ja mennään kovaa vauhtia kohti kevään valoisuutta ja kaikkia juoksutapahtumia :)



Tämän vuoden tavoitteeksi asetin itselleni juosta 1200 km, vähintään 25 km / vko, mutta enemmänkin pitäisi juosta, jotta Karhunkierros ja Berliinin maratoni menisivät nappiin. Tuo tavoite ei täyttynyt tammikuussa, kun jo kuukauden kolmas viikko meni sohvan pohjalla flunssassa. Muiden viikkojen osalta tuo 25 kilsaa ylittyi hieman ja tammikuun kokonaissaldoksi tuli 91,22 km




Kaikenkaikkiaan tammikuussa tuli liikuttua joko salilla, joogassa, venytellen tai juosten 25 tuntia 13 minuuttia.



Omasta mielestäni olen onnistunut saamaan kalenteriin kaikkea tasapuolisesti. Vaikka pääpaino treeneissä on juoksussa, pitää silti muistaa lihaskuntotreeni salilla, kehonhuolto joko venytellen tai joogaten sekä lepo. Itselläni lepopäiviä on vähintään yksi per viikko ja usein se osuu samalle päivälle hieronnan kanssa.




Olen nyt tammikuun aikana seurannut myös itselleni tärkeää asiaa, nimittäin valoisaa aikaa per päivä.  Vuoden pimein aika alkaa nyt olla selätetty ja viikon 2 alussa aurinko laski klo 15:44 kun taas viikon 4 lopussa se laski klo 16:32. Kohta päästään töistä kotiin valoisaan aikaan ja tuntuu ihan erilaiselta. Viimeiset pari-kolme kuukautta on aamulla menty töihin pimeässä ja lähdetty kotiin pimeässä. Se aika päivästä jolloin olisi mahdollista nähdä edes vähän valoa, istutaan neljän seinän sisällä töissä. Ei ihme, että väsyttää koko ajan ja ei millään jaksa innostua mistään.

Itselläni osuu helmikuun alkuun myös talviloma ja lähdemme viikoksi mökille kylpyhuoneremonttia karkuun. Toivottavasti siellä olisi lunta edes vähän. Olisi niin paljon kivempi käydä vähän juoksemassa ja ulkoilla paljon :)




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Fatbike eli läskipyörä on varma valinta maastoon kuin maastoon

Tärkeimmät saliliikkeet juoksijalle

Viikon treeninä vauhdikas puolimaraton