Personal Training-yrittäjyys

Keväällä aloitin opiskelut personal traineriksi ja miltei heti perustin myös toiminimen. Oli melkein alusta alkaen selvää, että tekisin työtä itsenäisenä yrittäjänä, mutta myös siten, että myyn palvelua muille yrityksille.
Tämä tiesi paljon paperitöitä, hakemuksia verottajalle sekä patentti- ja rekisterihallitukselle. Avasin oman pankkitilin yritykselle ja piti ottaa vakuutukset. Kirjanpidon päätin tehdä itse ainakin aluksi, koska arvioin ensimmäisen vuoden tulot ja menot sen verran mataliksi, että pärjään sen kanssa itsekin. Arvioin ensimmäisen vuoden tulot, jonka jälkeen ilmoittauduin ennakkoperintärekisteriin sekä alv-rekisteriin, jotta saan myös perustamis- sekä koulutuskustannukset vähennyksiin.
Tämän jälkeen alkoi asiakkaiden hankinta. Jo koulutusta varten tarvitsin vähintään yhden asiakkaan, jonka löysinkin helposti. Kesän aikana olen saanut pari asiakasta lisää ja syksyn aikana on aloittamassa vielä ainakin pari asiakasta.



Nyt viikonloppuna olin jälleen koulutuksessa ja tällä kertaa aihe oli poikkeava itse personal trainigista, mutta tärkeä meille kaikille, jotka aikovat tehdä tätä työkseen. Kyseessä oli markkinointikoulutus. Saimme vinkkiä siitä, miten yritystä kannattaa lähteä pyörittämään ja miten sen voi saada hyvinkin toimivaksi.
Ensin pitää tietysti olla mietittynä se oma asiakasryhmä, kenelle haluat tarjota palveluitasi. On parempi valita pari kohderyhmää kuin se, että ajattelisit tekeväsi ihan kaikille. Tällöin voit itsekin keskittyä yhdentyyppisiin asiakkaisiin ja oma tietotaitokin karttuu samalla vankemmaksi. Kun asiakasryhmä on valittu, kannattaa miettiä miten löydät nämä asiakkaat. Pitää siis tehdä markkinointisuunnitelma. Aluksi markkinointisuunnitelma kannattaa ajatella ensimmäiselle puolelle vuodelle, koska alussa voi vastaan tulla tilanteita joiden takia joudutkin muuttamaan alkuperäistä suunnitelmaa. Tällöin et ole turhaan tehnyt ylimääräistä työtä. Toki kannattaa hieman miettiä myös sitä, mitä haluaa tehdä sen ensimmäisen puolen vuoden jälkeen. Aseta joitain suuntaviivoja alustavasti, mutta jätä viimeiset viilaukset vaikka 3 kuukauden päähän.
Mieti myös miten rahoitat yrityksen käynnistämisen. Personal Trainereita on nykypäivänä niin paljon, että ainakin suuremmissa kaupungeissa ja kunnissa voi olla todella vaikea saada starttirahaa. Samoin pitää miettiä asiakkaiden määrää. Meinaatko tehdä työtä alkuun toissijaisena työnä vai päätyönä. Kuinka paljon aikaa sinulla on käytettävänä asiakkaille per päivä tai viikko. Tämän jälkeen lasket kuinka monta asiakasta ehdit yhden viikon aikana ottaa vastaan ja myös kuinka usein heidät näet.
Tämän jälkeen tulee vaikein osa, nimittäin oman työsi hinnoittelu. Hinta määräytyy useasta eri osasta. Hinta, jonka pyydät asiakkaalta ei ole se joka sinulle tulee jäämään vaan siitä vähennetään alv (24%), tulovero, mahdolliset tilavuokrat, välinekustannukset ym. lisäkulut. Hinnoitellessa kannattaa jo samalla miettiä sitä, millaisia palveluita haluat asiakkaillesi tarjota. Mitä he saavat sillä maksamallaan hinnalla.

Paljon, mutta todella mielenkiintoista asiaa tuli viikonlopun aikana käytyä läpi. Vaikka itse olenkin työskennellyt viimeiset 10 vuotta myynnin sekä asiakaspalvelun puolella on tämä taas alana ihan erilainen kuin ne joiden parissa olen työskennellyt. Lisäksi aiemmin olen tehnyt töitä palkallisena, kun taas oman yrityksen kautta tekemästäni työstä ja sen kannattavuudesta ole itse vastuussa.
Jatkan tämän oman yritykseni rinnalla vielä palkallisenakin nykyisessä työpaikassani ja tästä syystä oman yritykseni toiminta on toistaiseksi pienimuotoista. Toki mielessä on koko ajan ajatus työllistää itseni kokopäiväisesti oman yrityksen kautta. Sitä kohti lähdetään siis tekemään tätä.

Tässä tuli todella pienessä pähkinänkuoressa viikonlopun opit ja oman yritykseni alkutaipaleesta, mutta toivottavasti edes joku aloitteleva yrittäjä tai sellaiseksi aikova sai tästä jotain vinkkiä.

Tänään on itseasiassa oman yritykseni puolivuotispäivä :)

Heleä Training

                                                                       Seuraa myös

⇩⇩⇩⇩
IG
Facebook




Kommentit

  1. Yrittäjyys on varmasti mielenkiintoista. Paljon saa käydä koulutuksia, myös siihen että pääsee kuntosalialalle. Meidän tuttava on myös aloittamassa yrittäjyyttä, mutta vielä hänen täytyisi löytää tilitoimisto. https://www.yrityssilta.fi/

    VastaaPoista
  2. Minuakin ala kiinnostaa. Tuttavalla on samanlaiset haaveet. Hän on puhunut kevytyrittäjyydestä, sillä aikaa ei ole tehdä sitä kokoaikaisesti. Onnistuisiko tämä laskutuspalvelun kautta?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Fatbike eli läskipyörä on varma valinta maastoon kuin maastoon

Tärkeimmät saliliikkeet juoksijalle

Viikon treeninä vauhdikas puolimaraton