Juoksua talvella, mitä ottaa huomioon!

Jonkin verran on tullut kysymyksiä  että miten voi juosta talvella ja eikö se ole hankalaa ?




No eipä se oikeastaan sen hankalampaa ole kuin kesälläkään, toki vaatteita saa laittaa hieman enemmän ja se ottaa oman aikansa.

Itseasiassa tykkään juosta talvella, varsinkin lumisilla poluilla kunhan pakkasta ei vain ole liikaa. Itselläni menee rajana noin -15 astetta.

Tässä nyt hieman vinkkejä miten selätät talven haasteet ja pystyt juoksemaan sen läpi.


  • Sovita juoksuvauhtisi oikein ja lenkkien pituudet olosuhteisiin. Talvella vauhti tippuu väkisinkin varsinkin hankalissa olosuhteissa.



  • Valmista itsesi harjoituksiin hyvin, itse tarvitsen lämmittelyä noin puolet enemmän mitä kesällä. Samoin lähden hieman rauhallisemmin liikkeeseen enkä heti vetele täysiä, että kroppa lämpenee sekä keuhkot tottuvat kylmään. Jälkiverryttelyt pidän ulkona lyhyenä ja siirryn nopeasti sisälle.



  • Pidä lepoa, älä stressaa huonossa tai kylmässä kelissä jos lenkki jää tekemättä, muutama välipäivä voi tehdä vaan hyvää.



  • Pyri pitämään juoksutekniikka kasassa ja askellus rentona, tämä auttaa pysymään pystyssä liukkailla sekä välttämään rasitusvammoilta.



  • Näy, käytä heijastimia, lamppuja, pyri liikkumaan valaistuilla reiteillä.



  • Panosta juoksuvaatteisiin. Keho poistaa lämpöä hien avulla myös talvisin, siksi vaatteiden pitää poistaa kosteus pois iholta. Keskimmäinen vaatekerros taas säätelee lämpöä ja ulommainen suojaa kylmältä



  • Muista, että voit tehdä myös korvaavia treenejä esimerkiksi hiihtoa tai spinningiä


⇩⇩⇩⇩
IG
Facebook




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Fatbike eli läskipyörä on varma valinta maastoon kuin maastoon

Tärkeimmät saliliikkeet juoksijalle

Viikon treeninä vauhdikas puolimaraton