Mistä aikaa kuntoilulle!

Alkuvuodesta moni innostui taas kuntoilemaan ja hyvä näin.


Saattaa kuitenkin käydä niin että alkuinnostuksen jälkeen sitä alkaa todellisuus iskeä ja alkaa miettimään mistä saisi vuorokauteen lisää tunteja, että jää riittävästi aikaa kuntoilulta muillekin hommille.

Itselläni on onneksi käynyt onni tuon suhteen sillä työnantaja mahdollistaa salilla käymisen muutamia kertoja viikossa,  näin ollen jää aikaa juoksemiseen sekä muuhun elämiseen.

Tässä muutamia vinkkejä joilla helpotat kiireistä arkea ja saat aikaa kuntoilulle:

⬧Tee lyhyempi harjoitus, ei treenin tarvitse aina kestää tuntia tai pidempää. Puoli tuntiakin on sopiva määrä hyvälle treenille ja tee pidempi sitten taas kun on enemmän aikaa

⬧Suunnittele tuleva viikkosi ja laita kalenteriin ylös milloin treenaat ja mitä.

⬧Hyötyliikunta. Voisitko kenties lisätä arkeen hyötyliikuntaa. Kulkea vaikka töihin pyörällä, kävellen tai juosten? Ainahan tuo ei toki varmasti onnistu mutta onnistuisiko edes kerran tai kaksi viikossa?


Olisiko sinulla antaa joitain vinkkejä aiheeseen?



⇩⇩⇩⇩
IG
Facebook


Kommentit

  1. Itse teen hyötyliikuntaa niin, että ainakin parina aamuna viikossa kävelen kotoan linja-autoasemalle, matkaa on n. 2,5 km eli puolisen tuntia sitä kävelee. Työmatka on 40 km suuntaansa, joten sitä ei tule hyötyliikuttua. Mutta lyhyitä lenkkejä teen niin, että juoksen joko rautatieasemalta kotiin (suorinta tietä n. 35 minuuttia) tai jään bussista ensimmäisellä kaupunkialueen pysäkillä ja juoksen kotiin (suorinta reittiä n. 45 minuuttia). Sitten kun on päässyt kotiin, ei enää tarvi lähteä mihinkään. Samoin salitreenit tai ryhmäliikuntatunnit valikoin niin, että ne osuvat pitkän matkan bussien aikatauluihin. Ja joskus, jos on olo että jotain pitäisi tehdä mutta kun kello onkin jo yhdeksän illalla, mikään ei estä tekemästä puolen tunnin lihaskuntotreeniä kotona. Ei sen tarvi olla mikään super-hyper-boostaava HIIT-treeni, esim. viimeksi tein niin että musa soimaan ja yhden biisin ajan yhtä liikettä, taukoja kappaleen aikana jos sellaisen tarve tuntui.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, juuri tuota hainkin että hyötyliikunnalla saa paljon aikaiseksi ja että ei aina tarvitse niin pitkään treenata tai ohjelman mukaan :)

      Poista
  2. Kalenteroi liikunta osaksi arkea. Esim. Työmatkaa, kävely töihin, töistä suoraa salille jne. Muista riittävä iltapäivän välipala tällaisina päivinä. Näin jää koko ilta aikaa kotona oloon, kun kotiudut salin tai juoksulenkin jälkeen.

    VastaaPoista
  3. Oman kehonpainon treeni esim. työhuoneessa/kodin olohuoneessa. Ja jos on mahdollisuutta hommata sinne esim. kahvakuula, niin saa treeniin tehoa :). Tai herää muutamana aamuna hieman aikaisemmin kuin normaalisti ja painaa salilta suoraan duuniin. Kummasti antaa virtaa päivään :)

    VastaaPoista
  4. Juuri näin! Ei se treeni aina vaadi valtavia määriä välineitä. Ja sama on huomattu, että aamusalin jälkeen on energiaa ihan eri tavalla kuin ilman treeniä :)
    Kannattaa vaikka laittaa kalenteriin valmiiksi viikon treenit, niin saa helpommin lähdettyä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Fatbike eli läskipyörä on varma valinta maastoon kuin maastoon

Tärkeimmät saliliikkeet juoksijalle

Viikon treeninä vauhdikas puolimaraton