Tärkeimmät saliliikkeet juoksijalle

Somesta on saanut viime aikoina seurata kun moni jättää nyt talven tullen juoksua vähän vähemmälle ja käy hieman ahkerammin salilla, hyvä näin sillä voimatreeniä tarvitaan.



Itselläni nykyään tuo sali painottuu enemmän voiman ja nopeuden hakemiseen ja liikkeet ovat tämän vuoksi enempi voimaharjoittelua painonnostoliikkeitä.

Salilla juoksua harrastavan ei kannata uhrata aikaansa paljoakaan laitteisiin vaan suosia ennemmin moninivelliikkeitä jotka kuormittavat monia lihaksia ja niveliä, eli keskittyä liikkeisiin jossa lihakset tekevät yhteistyötä.



Tässä ovat omat suosikkini joilla haen voimaa ja räjähtävyyttä salilta. Sarjat teen aina lyhyenä, noin 5*2-5 toistoa.



Maastaveto:

Ehdoton suosikkini ja muutenkin yksi kuningasliikkeistä. Rasittaa hyvin koko kroppaa, reisilihakset, pakarat, selän lihakset sekä vatsalihakset tekevät työtä

Kyykky:

Vahvistaa myös monipuolisesti koko kehoa, sekä reisiä, pakaroita että keskikehoa.

Etukyykky:

Erityisen hyvä liike pakaroille mutta myöskin etureisille

Rinnalleveto:

Hyvä liike voiman ja nopeuden hakemiseen. Rasittaa ja kehittää hyvin mm.  koko vartaloa ja ennen kaikkea etureisiä, pakaroita, epäkäslihaksia, olkapäitä sekä selänojentalihaksia

Tempaus:

Jos ei muuta niin on ainakin yksi näyttävimmistä liikkeistä :) Tämä on hyvä liike kun haluaa kehittää voimaa ja räjähtävyyttä. Ehkäpä vaikein liike teknisesti mutta myös aktivoi monia lihasryhmiä mm. etureisiä, olkapäitä, epäkkäitä, alaselkää ja keskikehoa

Clean & Jerk:

Rinnallevedon päälle vielä työntö. Hyvä liike koko kehon läpi käymiseen ja voiman sekä räjähtävyyden hankintaan


Nämä ovat siis pääliikkeet, näiden lisäksi joka kerta myös erikseen  keskikehon vahvistamista koska se on se tärkein juoksijalle, sekä sitten aina fiiliksestä ja aikataulusta riippuen muita avustavia mukaan.


Miten sinä treenaat salilla ja oisko sinulla jotain liikettä mielessä jota kannattaisi kokeilla ?

YouTubessa nyt myös uusi video, voit katsoa sen myös tuosta alta




IG
Facebook

Kommentit

  1. Juoksijan kuntosali onkin kiinnostava ajatus. Onkohan olemassa tällaisia pienempiä yrittäjiä tai seuroja, joilla on tiettyjä laitteita kohdennettuina tietyjen lajien urheilijoille? Joskus tuntuu, että tavallinen kuntosali aiheuttaa vain sekaannusta päässä, kun ei osaa valita mitkä laitteet olisivat ne oikeat.
    https://omasali.fi/kuntosalilaitteet/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Fatbike eli läskipyörä on varma valinta maastoon kuin maastoon

Viikon treeninä vauhdikas puolimaraton